גוף העטרה (ciliary body) נמצא בין הקשתית ובין הכורואיד. זוהי למעשה מעין שלוחה אחורית של הקשתית. גוף העטרה מכיל את שריר העטרה שתפקידו העיקרי הוא תהליך האקומודציה. בנוסף, גוף העטרה מצופה בשתי שכבות של תאי אפיתל (תאי ציפוי). שכבת תאי האפיתל החיצונית יותר היא השכבה הפיגמנטית, המתחברת בהמשך לשכבת ה- RPE מתחת לרשתית. שכבת תאי האפיתל הפנימית יותר (כלפי פנים העין) היא שכבת לא פיגמנטית, והיא המייצרת את הנוזל התוך עיני. כשבה זו מתחברת בהמשך לרשתית.
1. ייצור הנוזל התוך עיני. הנוזל נוצר בתאי האפיתל הלא-פיגמנטי, הנמצא בשלוחות של גוף העטרה. הנוזל עובר אל הלשכה האחורית (הנמצאת בין העדשה ובין הקשתית), ומשם דרך האישון אל הלשכה הקדמית. הייצור המתמיד של הנוזל התוך עיני יוצר את הלחץ התוך עיני. הלחץ התוך עיני התקין תלוי בקצב הייצור של הנוזל בגוף העטרה: קצב של 1-2 מיקרוליטרים בדקה, וכמובן בקצב הניקוז של הנוזל דרך ה- Trabecular meshwork הנמצא בזווית.
2. אקומודציה. גוף העטרה אחראי על אחיזת העדשה בעזרת סיבים מיוחדים. משלוחות גוף העטרה יוצאים סיבים הנקראים זונולות – zonules. סיבים אלו נקשרים אל שולי העדשה מכל הכיוונים. ע"י התכווצות השריר הנמצא בגוף העטרה (שריר העטרה), משתנה מתח הזונולות, וכך משתנה קוטר העדשה.
גוף העטרה מקיף את העדשה °360. כאשר שריר העטרה הנמצא בתוך גוף העטרה מתכווץ, הקוטר הפנימי שלו נעשה קטן יותר. דבר זה מרפה את המתח בזונולות האוחזות את העדשה. כתוצאה, האלסטיות הטבעית של העדשה גורמת לה להיות יותר קמורה (יותר עבה במרכז). התקמרות זו גורמת לעלייה בכוח השבירה של העדשה, וכך ניתן להתמקד על עצמים קרובים. תהליך זה הנקרא אקומודציה מאפשר את היכולת להתמקד על עצמים קרובים, ומאפשר לפיכך את הקריאה. תהליך זה מתואם ע"י סיבים פרסימפתטיים העוברים בעצב השלישי.
הרפיית שריר העטרה מגדילה את קוטר גוף העטרה, דבר הגורם שוב למתיחת הזונולות, העדשה נמתחת בהיקף, הקוטר שלה עולה, והעדשה נעשית פחות קמורה ויותר שטוחה (דקה יותר במרכז). כתוצאה יורד כוח השבירה שלה, וכך מתאפשרת שוב הראייה למרחק.
מעוניינים לבצע ניתוח הסרת משקפיים בלייזר אך אתם לא יודעים האם אתם מתאימים? לבדיקת התאמה חינם השאירו פרטים אצלנו באתר ואחד מניציגנו יחזור אליכם.
השאירו פרטים ונחזור אליכם