חסכו מעל 1,000 ש"ח על משקפיים ועדשות וקבעו ייעוץ חינם עם פרופ' אבי סלומון, לחצו כאן

ניתוח אינטרלאסיק10/01/2017

שמעתי שלמנותחים צעירים באזור גילאי ה 20 מזינים למכשיר הלייזר מספר גבוה במעט על מנת לבצע תיקון יתר כדי למנוע ירידה בראיה בגיל מאוחר יותר. האם זה נכון? ואם כן האם זה לא מסכן את הראיה בטווח הגיל הצעיר?
ועוד שאלה קטנה.. כמה זמן לוקח למתלה להתאחות לגמרי ולחזור להיות כמו שהיה, בניתוח אינטראלאסיק?

אלעד

שלום אלעד,

נכון. מקובל באנשים צעירים לתת תיקון יתר קל של 0.25 עד 0.50 דיופטר. תיקון זה משפר מאוד את הראייה לרחוק, אינו מהווה בעייה בגלל יכולת האקומודציה של העין, וכפי שציינת - מאפשר להתגבר על אפשרות של נסיגה קלה במספר, אם תהיה כזו בהמשך. הדבר כלל לא מסכן את הראייה. למעשה - מרבית האנשים שאין להם משקפיים נמצאים באופן טבעי במצב כזה של פלוס קטן, והם אינם יודעים על כך מכיוון שניתן לראות מצויין במצב זה ללא משקפיים.

לשאלתך השניה - המתלה אף פעם לא "מתאחה לגמרי" ואף פעם לא "חוזר להיות כמו שהיה". קו הפיצול קיים לכל החיים. קיימת אמנם אחיזה טובה בין המתלה והקרנית, אך חבלה חזקה ומכוונת לעין במהלך השנים הראשונות לאחר הניתוח, עלולה לגרום לפתיחת המתלה או לתזוזה שלו. אמנם תופעה כזו נדירה, אך קרו כבר מקרים בהם אנשים נחבלו בעין מספר שנים לאחר הניתוח והמתלה נפתח (מצב המחייב החזרה של המתלה למקומו בניתוח נוסף). לכן - אנשים העוסקים בספורט אתגרי, או נמצאים לקראת גיוס ליחידה קרבית, או נמצאים בסיכון לחבלה בפנים במהלך עבודתם (למשל מאבטחים, שוטרים וכו') - מומלץ שיעשו את הניתוח בשיטת PRK ולא בשיטת לאזיק או אינטרה-לאזיק (שבשתיהן מבצעים חיתוך ויוצרים מתלה).

בברכה,

פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית
יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא
קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

שאלות גולשים

לייעוץ והכוונה עם פרופסור אבי סלומון

השאירו פרטים ונחזור אליכם

    נא לבחור סיבת פנייה